WELKOM OP DE WEBSITE VAN GERARD REUZEL

   Op deze site vindt u inmiddels ruim 10.000 personen met als uitgangspunt de gegevens over de familie Reuzel en Jansen. Genealogie is een grote hobby van mijn vrouw en ik. Het is begonnen uit nieuwsgierigheid waar eigenlijk onze familienaam Reuzel vandaan kwam, maar in de loop der tijd uitgegroeid tot grote interesse in hoe onze voorvaderen leefden en de geschiedenis van het oosten van ons land. Het is onvoorstelbaar hoeveel gegevens in kerkboeken, notariŽle akten, gerechtelijke archieven en dergelijke bewaard zijn gebleven. Genealogies onderzoek valt niet mee in dit deel van het land door de vele patroniemen en het aannemen van de naam van de boerderij waarop men op dat moment woonde. Mede door de eindredactie van het Oostgelders tijdschrift voor Genealogie en Boerderijonderzoek (OTGB) kost het allemaal zeer veel tijd. Ook heb ik mij op het pad gewaagd om een eigen internetsite te maken.We hopen dit verder uit te bouwen. Regelmatig worden de gegevens aangevuld. De gegevens betreffen hoofdzakelijk Rooms Katholieke families uit de Achterhoek, (Vorden,Steenderen en omgeving.), Salland, (Deventer, Raalte en omgeving.) en de kop van Overijssel, (Kampen en IJsselmuiden.)

De familie Reuzel voert terug naar IJsselmuiden waar twee broers zich rond  1730 vestigden. Dat waren Hermanus en Hendrik Reusel. Waar zij vandaan kwamen is tot heden een raadsel en ik hoop dit ooit nog eens te mogen oplossen.  Vermoedelijk uit Duitsland zoals zovelen. Op de website van mijn zoon Joost Reuzel vindt u de laatste nieuwtjes over onze familie.  

Blader eens rustig door de stamboom. Mocht u fouten ontdekken of meer informatie hebben dan hou ik mij van harte aanbevolen. Neem dan gerust contact op. e.mail: Gerard Reuzel

Bekijk ook eens desite van het OTGB. Daar vindt u veel informatie over met name de Achterhoek en de Liemers.

">